Aanbevolen post

Info over dit weblog

Emmen is een zeer veelzijdige plaats met prachtige plekken die aandacht verdienen. Ik ben als stadsmens vanuit Nijmegen, via plaatsen al...

zaterdag 5 januari 2013

Eetcafe GroothuisAan de Stationsstraat staat al honderd jaar het pand waar het eetcafe Groothuis is gevestigd. Het cafe ademt de sfeer van oude luister. Het is heerlijk te vertoeven in de serre die later is aangebouwd, maar de indruk geeft altijd al te hebben bestaan, vanaf de de bouw in 1909.
Als je vanaf het centrum het pand nadert, maar ook vanaf het station, zie je al van verre het gezellige uitnodigende licht van de sfeervolle lampen. Vooral op donkere, grijze, dagen wordt een zwaar gemoed lichter als je dan naar binnen stapt voor een cappuccino en een taartje...

De historie van het pand van eetcafe Groothuis


EMMEN - Café Groothuis in Emmen is maandagavond door Misset Horeca uitgeroepen tot beste café van Nederland. ,,Geweldig! Voor het team, maar ook voor Emmen'', reageert eigenaar Jan van Es vanuit het Concertgebouw in Amsterdam.
De uitverkiezing is op basis van het oordeel van een vakjury. Een mystery guest heeft het bedrijf enkele keren bezocht. ,,De deskundigen zijn van oordeel dat alles klopt in ons café. Onze brede doelgroep wordt geroemd, en de jury bewondert de wijze waarop het café en restaurant in geen tijd omgetoverd kunnen worden tot het perfecte decor voor een dansavond. Ik ben blij dat juist een vakjury dit oordeel geeft. Stemmingen via internet kun je mobiliseren, dit niet.''
Met in totaal zestien waren bijna alle personeelsleden aanwezig bij de uitreiking.

Bron: Dagblad van het Noorden

6 opmerkingen:

 1. klinkt aantrekkelijk...mooie foto's....(y) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snelle reactie Annet.:) Er valt veel meer over Groothuis te vertellen, maar het allerbeste is om er gewoon een keertje heen te gaan, en het zelf te ervaren..

   Verwijderen
 2. Ik ben niet zo'n kroegloper, maar bij Groothuis waren af en toe ook mooie culturele "manifestaties". Ik heb er zelf ook wel opgetreden. En ik heb er wel eens lekker gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, Dwarsbongel. Het eten is, behalve dat het wordt bereid door koks met een groot talent voor koken, ook zo heerlijk door de fantastische ambiance waarin je het kunt nuttigen. Ook dat is Emmen!

   Verwijderen