Aanbevolen post

Info over dit weblog

Emmen is een zeer veelzijdige plaats met prachtige plekken die aandacht verdienen. Ik ben als stadsmens vanuit Nijmegen, via plaatsen al...

maandag 15 oktober 2012

Het oude postkantoor

Emmen heeft de naam nogal rigoureus om te gaan met oude panden en gebouwen. In het verleden is inderdaad veelal gekozen voor afbreken en iets nieuws neerzetten in plaats van het oude te herstellen, om het oude karakter en sfeer te behouden. Gelukkig zijn er nu steeds meer voorbeelden te vinden van een hernieuwde zienswijze ten aanzien van beeldbepalende gebouwen. Bijvoorbeeld het pand waar jarenlang (1911-2009!) het postkantoor was gevestigd. Nu wordt er een andere bestemming gezocht voor dit gebouw.
Op de gevel staat:

Uit onderzoek is gebleken dat de inwoners van De Gemeente Emmen, op deze prachtige locatie,in dit historisch gebouw, bij voorkeur de volgende gelegenheden zien:

.Grand cafe

.Winkel met allure

.Kantoor met allure


De geschiedenis van Het Postkantoor aan de Hoofdstraat

Update 22-11-2016: Het is een winkel met allure geworden! Een jaar of drie geleden hebben twee ondernemende heren in het oude postkantoor hun prachtige bedrijf Trud gevestigd. Eerder hebben ze al vestigingen gehad in de Kolhoopstraat en De Stationsstraat. En nu dus op deze toplocatie aan de Hoofdstraat.
©Foto's: Marijke van der Scheer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten